عمر تخميني زمين دو دوست صميمي پيشبيني بازگشت هالي مردي فعال و بااراده بود. او همزمان در چند جاي مختلف كار ميكرد. دولت از وي ميخواست كه به ماموريتهاي ديپلماتيك به تمام اروپا سفر كند تا از دانشگاههاي ديگر كشورها بازديد داشته باشد.
ادموند هالي تنها به ستارگان فكر نميكرد بلكه سعي در تخمين سن زمين داشت. او اظهار داشت كه ميتوان از روي مقدار شوري آب اقيانوسها سن زمين را محاسبه كرد. در ضمن به اثبات تو خالي بودن زمين پرداخت. هالي در سال 1692 اعلام كرد كه انسان در خارجيترين لايه از سه لايه مركزي كه همراه يك هسته داخلي سازنده زمين است، زندگي ميكند. طبق اين محاسبهها حدود چهل درصد درون زمين چيزي ندارد و فضاي خالي ميباشد. اشتباه هالي از آنجا ناشي شد كه وي براي چگالي كلي زمين از عدد غلط استفاده كرد و به اين دليل به چنين نتيجهاي رسيد كه زمين در تمام بخشهاي خود تو خالي است. البته دانشمندان بعد از هالي نظريه او را تصحيح كردند و به شناسايي لايههاي زمين پرداختند.
هالي در سال 1678 اسحاق نيوتن را متقاعد و راضي ساخت تا يافتههايش را تحت عنوان اصول رياضي فلسفه طبيعي به چاپ برساند. اين كتاب دربرگيرنده جزيياتي در مورد نحوه محاسبه مدار چرخشي ستاره دنبالهدار 1680 بود. هالي از روش نيوتن براي محاسبه مدار ستارههاي دنبالهدار استفاده كرد. از اين رو هالي معروف شد و بر سر زبانها افتاد. او تجربه دوستي با نيوتن را ارزشمند ميدانست و از نيوتن آموختههاي زيادي را كسب كرد.
هالي به دليل علاقه به رياضيات و آمار، مسئوليت جدولهاي آماري مرگ و مير و زاد و ولد در انگليس را به دست گرفت و با ارائه اصولي براي محاسبه بيمههاي عمر و مستمري سالانه، خدمت بزرگي به دولت كرد. دولت سلطنتي نيز وي را به مقام ناظر مالي انجمن سلطنتي منصوب كرد. هالي دو سال در اين منصب به كار مشغول شد. بار ديگر هالي در سال 1678 اسحاق نيوتن را متقاعد و راضي ساخت تا يافتههايش را تحت عنوان اصول رياضي فلسفه طبيعي به چاپ برساند. اين كتاب دربرگيرنده جزيياتي در مورد نحوه محاسبه مدار چرخشي ستاره دنبالهدار 1680 بود. هالي از روش نيوتن براي محاسبه مدار ستارههاي دنبالهدار استفاده كرد. از اين رو هالي معروف شد و بر سر زبانها افتاد. او تجربه دوستي با نيوتن را ارزشمند ميدانست و از نيوتن آموختههاي زيادي را كسب كرد.
هالي به دليل علاقه به رياضيات و آمار، مسئوليت جدولهاي آماري مرگ و مير و زاد و ولد در انگليس را به دست گرفت و با ارائه اصولي براي محاسبه بيمههاي عمر و مستمري سالانه، خدمت بزرگي به دولت كرد. دولت سلطنتي نيز وي را به مقام ناظر مالي انجمن سلطنتي منصوب كرد. هالي دو سال در اين منصب به كار مشغول شد. بار ديگر هواي ماجراجويي و سفر با كشتي به سرش زد. لذا در 19 آگوست 1698 فرماندهي كشتي پارامور متعلق به نيروي دريايي سلطنتي را به عهده گرفت و سفر دريايياش به روي آبهاي اقيانوس اطلس دو سال به طول انجاميد. او نوسانات مغناطيسي را اندازه گرفت و نمودارهاي اقيانوسي را با دقت تمام رسم كرد. اين نمودارها و اطلاعات بعدها مورد استفاده ملاحان و ناخداهاي كشتيهاي دريايي قرار گرفت.هالي بعد از بازگشت از سفر دريايي همه اندوختههايش را به صورت كتابي منتشر كرد.در زمانيكه هالي در سفر دريايي به سر ميبرد پسر بزرگش بر اثر تب حصبه كه آن دوران شايع بود جان خود را از دست داد و غم سنگيني را بر قلب هالي و همسرش گذاشت.
در هشت ژانويه 1704 هالي به عنوان استاد رياضيات و هندسه در دانشگاه آكسفورد منصوب شد و تا پايان عمرش در اين مقام باقي ماند و يك سال بعد درباره يافتهها و تحقيقاتش در مورد ستارههاي دنبالهدار كتابي نوشت و بازگشت يك ستاره دنبالهدار را در سال 1758 پيشبيني كرد. در سوم نوامبر 1713 دبير كل انجمن سلطنتي لندن شد و بعد عنوان ستارهشناس سلطنتي را از آن خود كرد و در رصدخانه سلطنتي واقع در گرينويچ تا پايان عمر ساكن شد. او در آنجا مشاهدات دقيق و منظمي از حركات ماه در يك چرخه چند ساله داشت. ادموند هالي اين دانشمند رياضيدان و ستارهشناس و زمينشناس در 14 ژانويه 1742 در سن 86 سالگي در گرينويچ به علت كهولت و ضعف جسماني، زندگي را بدرود گفت.
چند سال بعد همه مقالات دانشگاهي وي توسط پسر كوچكش به صورت كتابي به چاپ رسيد و مورد استفاده دانشجويان رشته رياضيات، نجوم و زمينشناسي دانشگاه آكسفورد قرار گرفت.
اكنون نيز به ياد ادموند هالي، ستاره دنبالهدار، حفرهها، كوههاي ماه و مريخ و ايستگاه تحقيقاتي در قطب جنوب را به نام او گذاشتهاند.